اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد

اتحادیه اروپا مجارستان را از دریافت کمک محروم کرد

اتحادیه اروپا مجارستان را از دریافت کمک محروم کرد مجارستان به اتهام آنچه بروکسل نقض حاکمیت قانون اعلام کرده از حق خود برای دریافت کمک‌های مالی به ارزش حدود یک میلیارد یورو محروم شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۷ - ۱۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 01
کد خبر: ۲۶۷۳۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مجارستان از طرف اتحادیه اروپا از حق خود برای دریافت کمک‌هایی به ارزش حدود یک میلیارد یورو به اتهام آنچه بروکسل نقض حاکمیت قانون اعلام کرده محروم شد.

سخنگوی کمیسیون اروپا ضمن تایید این خبر اعلام کرد که برای آزاد شدن این پول، مجارستان باید تا پایان سال ۲۰۲۴ الزامات اصلاحی مد نظر بروکسل را اجرا می‌کرد.

وجوه مسدود شده حدود ۱.۰۴ میلیارد یورو است که برای برنامه‌های توسعه مناطق ضعیف ساختاری برای مجارستان در نظر گرفته شده بود. این وجوه در پایان سال ۲۰۲۲ مسدود شد، زیرا کمیسیون اتحادیه اروپا پس از تجزیه و تحلیل به این نتیجه رسید که مجارستان استاندارد‌ها و ارزش‌های اساسی اتحادیه اروپا را نادیده می‌گیرد.

اصلاحات مد نظر اروپا شامل تغییراتی در قوانین این کشور برای به توصیف بروکسل جلوگیری از تضاد منافع و مبارزه با فساد بود که مجارستان از انجام آن امتناع کرد.

«ویکتور اوربان»، نخست‌وزیر راست‌گرای پوپولیست مجارستان، اخیراً برای پر کردن خلأ‌های مالی، از جمله به چین روی آورده است.

کشور چین به شدت در مجارستان فعال است. شرکت سازنده خودرو‌های الکتریکی BYD در حال ساخت یک کارخانه بزرگ در Szeged در جنوب مجارستان است و شرکت سازنده سلول باتری Catl هم ساخت یک کارخانه بزرگ در Debrecen در شرق این کشور را آغاز کرده است. شرکت‌های چینی همچنین در حال ساخت خط راه آهن جدید از بوداپست به بلگراد، پایتخت صربستان هستند. برای پیشبرد این پروژه مجارستان تقریباً ۹۰۰ میلیون یورو وام از اگزیم بانک چین دریافت کرده است.

با وجود کمک‌های مالی چین، «ویکتور اوربان» همچنان به تلاش برای آزادسازی وجوه مسدود شده از اتحادیه اروپا هم ادامه می‌دهد. طبق گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا، در حال حاضر در مجموع حدود ۱۹ میلیارد یورو از بودجه این اتحادیه برای مجارستان مسدود شده است.

در آغاز ماه دسامبر، اوربان تهدید کرد که اگر بروکسل بودجه اتحادیه اروپا را که در حال حاضر برای این کشور مسدود شده است، آزاد نکند، بودجه هفت ساله آینده این تشکل را وتو خواهد کرد. انتظار می‌رود که مذاکرات در مورد بودجه بلندمدت بعدی اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۵ در اواسط سال ۲۰۲۵ آغاز شود.

این اولین بار نیست که اوربان تهدید کرده که تصمیمات مهم اتحادیه اروپا را مسدود خواهد کرد. در نشست سران اروپایی در اواسط دسامبر هم وی با تمدید تحریم‌های روسیه که در پایان ژانویه منقضی می‌شود، موافقت نکرد. دیپلمات‌های اروپایی این وتو مجارستان را هم به وجوه مسدود شده برای این کشور مرتبط دانستند.

اگر مجارستان به اجرای اصلاحات مد نظر اتحادیه اروپا ادامه ندهد، در آینده میلیارد‌ها دلار دیگر را از دست خواهد داد. طبق قوانین مکانیسم حاکمیت قانون اتحادیه اروپا که از سال ۲۰۲۱ به اجرا درآمده است، وجوه مسدود شده از این طریق در پایان دومین سال تقویمی پس از سالی که برای آن برنامه ریزی شده بود منقضی می‌شود. به این ترتیب در پایان سال جاری، بودجه برنامه ریزی شده برای سال ۲۰۲۳ منقضی می‌شود. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار